• Magyar
  • English
  • Espanol
  • Russian
Kezdőlap
Üdvözöljük a Napkori Erdőgazdák Zrt. honlapján!
No translation available in this language!

A Napkori Erdőgazdák Szövetkezetét 1992-ben alapította 86 fő azzal a céllal, hogy a tagok tulajdonában lévő erdőket egyesítve, azokat minél szakszerűbben és hatékonyabban kezelje. A szövetkezet megalakulásával új utat nyitott Napkor község életében, megteremtve a magán erdő- és vadgazdálkodás alapjait.

A szövetkezet kezelésében jelenleg 841,9 ha erdőterület van, amely főként a nyírségre jellemző akác és nyár fajokból áll, kisebb tölgy és fenyő területekkel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében erdészeti integrációs tevékenységet folytatunk mintegy 10000 ha-os területen.

A hagyományos erdőgazdálkodás mellett újabban az energetikai célú növénytermesztéssel is elkezdtünk foglalkozni.

1997-ben a szövetkezet Napkor, Apagy, Magy, Kállósemjén, Sényő és Nyírtura településeket övező területekre, mintegy 8500 ha-ra vadászati jogot kapott.

1998-ban a vállalkozás 500 ha-os vadaskertet létesített. 2003-ban újabb vadaskertet létesítettünk 335 ha-on. A szakszerű vadgazdálkodásnak köszönhetően ma már több mint 1000 vaddisznó, és számos dámszarvas valamint muflon él vadaskertjeinkben. A zárttéri nagyvadtartás mellett apróvadtenyésztéssel is foglalkozunk, minden évben több ezer fácánt és tőkésrécét nevelünk.

Rendszeresen fogadunk külföldi vadászokat az USA-ból az Arab világból, Franciaországból, Spanyolországból, Németországból és Ausztriából. A spanyol király is nálunk vadászott egy alkalommal.

Legújabb tevékenységünkként a Nyíregyházi Foiskola Eötvös József Gyakorló általános Iskola és Gimnáziumával közösen működtetjük a Harangodi Erdei Iskolát. Az erdei iskola 38 fő részére tud egész évben szállást, és oktatási programot biztosítani.

Szövetkezetünk újabb jelentős változáson esett át, 2006. október 27-tol zártkörű részvénytársaságként működik.

 
Vadászati bemutatófilm
Kiemelt ajánlataink Legfrissebb hírek Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
2009 © Napkori Erdőgazdák Zrt.